06.02.2019
Na koroških cestah spet ugasnilo mlado življenje

Sinoči,  okoli  20.40  ure,  se  je  na glavni cesti izven naselja Podklanc zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je na kraju umrla 19-letna voznica osebnega vozila.
19-letna voznica, ki je vozila iz smeri Raven na Koroškem proti Dravogradu, je  v  dolgem  desnem  preglednem ovinku z neznanega razloga zavila na levo smerno  vozišče.  Takrat je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica,  ki je skušala trčenje preprečiti z umikanjem v desno. V  prometni  nesreči  je  19-letna  voznica  osebnega  vozila  umrla,  hudo poškodovano  23-letno  voznico  osebnega  vozila  pa so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.
 To je letos tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. Čeprav je splošna ocena prometne varnosti v lanskem letu boljša, kot smo jo beležili doslej, pa so hitrost, alkohol in objestnost še vedno glavni krivci nesreč z najhujšimi posledicami. Kot je pojasnil direktor PU Celje, Niko Kolar, naredijo vse, kar je v njihovi moči, da bi število nesreč zmanjšali, niso pa edini faktor v mozaiku, ki prinaša večjo varnost. Med drugim je omenil tudi, da se je od leta 2011 na območju PU Celje število zaposlenih zmanjšalo za 156 ljudi, kar je za kar pet policijskih postaj zaposlenih.

KV