31.01.2019
Korošci opaženi na turističnem sejmu Alpe Adria

Ponudniki turističnih storitev Koroške se tudi letos predstavljajo na sejmu Alpe Adria v Ljubljani.

Regionalna razvojna agencija Koroška je tudi letos kot je že tradicija povezala koroške ponudnike turističnih storitev v skupnem nastopu in promociji vodilne Koroške turistične destinacije na osrednjem turističnem sejmu Alpe Adria, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani do 2. februarja.

Najbolj prepoznavni akterji na področju turizma, tudi javni zavodi vseh treh dolin Koroške regije, so iz leta v leto bolj prepoznavni, prav tako obisk Koroške, ki poleg naravnih lepot ponuja raznoliko paleto turistične ponudbe, od kulinarike, pohodniških in kolesarskih poti do doživetij v naravi, vseskozi narašča. Tudi tokrat velja pod črto turizma Koroške poudariti sodelovanje in povezovanje turističnih ponudnikov, so poudarili tudi v Regionalni razvojni agenciji Koroška, katere poglavitna naloga je poleg aktivnosti tudi povezovanje in promocija Koroške.

Sicer pa sodelujoči na sejmu turizma opažajo prepoznavnost in zanimanje za koroške turistične programe. Poseben poudarek je tudi na promociji Dravske kolesarske poti, ki bo, ko bo zgrajena, pomenila velik napredek v turistični ponudbi Koroške, saj bo povezala tudi turistične ponudnike. Turizem in prosti čas je tudi spodbujanje prijateljstva, razumevanja in multikulturnega dialoga ter povezovanje na področju turizma. Obiskovalci sejma Alpe Adria lahko koroške turistične ponudnike najdejo v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča, na razstavnem prostoru št. 2.

IF