17.01.2019
Župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler priredil novoletni sprejem


Sredi minulega tedna je župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler pripravil novoletni sprejem za predstavnike zavodov, podjetij, ustanov in drugih institucij v Mestni občini, katerim je spregovoril o nadaljnjem razvoju občine in se jim zahvalil za dosedanje sodelovanje.

Med drugim je Tilen Klugler poudaril, so v MO Slovenj gradec že zavihali rokave in zastavljajo aktualne vsebine za načrtovane projekte, od velikih projektov iz mehanizm CTN gradnje bloka  neprofitnih stanovanj in letno zimskega bazena s parkom urbanih športov, urejanja zemljišč za Poslovno cono Pameče, do aktualne navezovalne ceste od Adienta do Name v izogib  prometu skozi mestno jedro. Klugler je s sodelavci že pregledal osnutek proračuna, ki je bil zastavljen že v prejšnjem mandatu. Pojansil je, da so sedaj poiskali še nekaj rezerv za komunalno cestno infrastrukturo na podeželju, kar so obljubili v predvolilnem programu. Ob tem je del proračuna za 2019 tudi nakup gasilske lestve, kar bo povečalo varnost za občane in bo občino stalo 500 tisoč evrov. Klugler je povedal, da bo osnutek proračuna Mestne občine z nekaj korekcijami že kmalu v razpravi v mestnem svetu, znašal pa bo okoli 22 mio evrov. 

Župan Klugler je pojasnil tudi, kako tečejo pogovori z Darsom glede južne obvoznice, oziroma navezalne ceste na tretjo razvojno os. Poudaril je, da Mestna občina zagovarja traso ceste od pokopališča na Štibuh in preko Toplarne po obronkih Dobrave do Homca, kjer bi se priključila na krožišče Šmartno. To je v nasprotju predlogu Darsa, ki želi cesto speljati za Toplarno preko kmetijskih zemljišč, kar pa ni v interesu občine. Župan Tilen Klugler je povedal, da bo za mestno občino sprejemljivo varianto navezovalne ceste na 3. razvojno os iskal potrditev tudi v občinskem svetu. 

IF