17.01.2019
Zaključujejo se dela pri sanaciji hudournikov na Prevaljah

Štirikrat so Prevalje v zadnjih letih prizadele hudourne vode , lani kar dvakrat, 25. maja in 5. julija. Takoj po prvi poplavi so sanirali Flisov potok, le dela pod propustom na državni cesti so trajala nekaj več časa. V juliju pa so vodarji pristopili še k obsežnejši sanaciji Štefanovega potoka, kjer so odvodnjavanje uredili za stoletne vode. Na tej lokaciji so bila glavna dela zaključena že v septembru, ne pa še vsa. Župan občine Prevalje dr. Matic Tasič je povedal, da se trenutno ureja odvonjavanje na obeh straneh železniškega viadukta, dela naj ib bila zaključena v pomladanskih mesecih. Na tej lokaciji bodo potem uredili še plazenje in odvodnjavanje s področja Klemenovega.

Sanaciji obeh potokov sta bili za vodarje kar precejšen zalogaj, strošek za Štefanov potok je znašal pol milijona, za Štefanov potok pa milijon evrov. Večina denarja je iz države, so pa na Prevaljah sanacijo pospešili, s tem da je občina sama naročila načrte.

Na srečanju s predstavniki sedme sile, je župan Tasič predstavili tudi oba podžupana občine Prevalje. To sta svetnika Boštjan Gorenšek, iz liste Združeni, ki je zadolžen za družbene dejavnosti in Matej Pečnik, SDS, ki bo pokrival podtočje komunalno cestnega gospodarstva.