15.01.2019
Nov sestanek za izgradnjo hitre ceste

Na Ministrstvu za infrastrukturo bo jutri opoldne potekal sestanek Koordinacijskega odbora za izgradnjo 3. razvojne osi s predstavniki ministrstva in Družbe za avtoceste Republike Slovenije.

Potem, ko je DARS decembra lani Korošce šokiral z napovedanim triletnim zamikom časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, so Korošci predlog odločno zavrnili, saj medtem niso nastale nikakršne objektivne okoliščine, ki bi to upravičevale.

Kot poudarjajo v Mladinski iniciativi za tretjo razvojno os, imajo čakanja dovolj, zahtevajo pa, da se izgradnja 3. razvojne osi na odseku Velenje – Slovenj Gradec, kjer so prostorski akti sprejeti že vse od leta 2013, prične tako, kot je bilo obljubljeno s protokolom, v letošnjem letu.Tako kot čakanja, pravijo v Mladinski iniciativi, imajo tudi dovolj laži. Uradni dokumenti DARS namreč kljub drugačnim interpretacijam dokazujejo, da je časovnico pripravil ravno DARS. Podporo prvotno zagotovljeni časovnici izgradnje hitre ceste na Koroško sta v teh dneh izrazili tudi Gospodarska in Obrtna zbornica Koroška. Koroško gospodarstvo z več kot 3.200 gospodarskimi subjekti in 17.000 zaposlenimi letno ustvari preko 2 milijardi evrov vseh prihodkov, zato je zamik gradnje zanje povsem nesprejemljiv. Spoštovanje danih zavez zahtevajo tudi obrtniki, ki zaradi slabe prometne povezave z osrednjo Slovenijo napovedujejo celo umik dejavnosti v sosednjo Avstrijo.

Pred jutrišnjim srečanjem koordinacijskega odbora, ki se bo pričelo ob 12. uri v prostorih Ministrstva za infrastrukturo v Ljubljani, zato še vedno velja poziv vsem Korošcem in podpornikom projekta 3. razvojne osi, da na socialnih omrežjih obsodijo čakanje in laži, vso zainteresirano javnost in medije pa v času sestanka tudi vabijo pred ministrstvo.

KV