07.01.2019
Poslušalci Koroškega radia že glasujejo za koroško Osebnost leta 2018

Tudi letos bodo poslušalci Koroškega radia izbrali Osebnost leta 2018.

Marsikdo in marsikaj je zaznamovalo preteklo leto na Koroškem, veliko je bilo dobrega, pozitivnega in prepoznavnega, zglednega ter koristnega in prav to dobro želimo vsako leto znova poudariti v naši akciji izbora Osebnosti leta. Vse kar iščemo in izpostavljamo z akcijo osebnosti leta na Koroškem, se odraža v imenih, dejanjih in širšem prizadevanju posameznikov za širšo skupnost in prepoznavnost Koroške na vseh ravneh.

Ravno danes, v ponedeljek, 7. januarja smo odprli glasovanje, ki bo zaznamovalo program v dobrih dveh tednih vsak delovni dan po 12. in po 15. uri. Naj spomnimo, da je pred dvema letoma ta laskavi naslov pripadel Aniki Popič, koroški humanitarki, lani pa vodji Štirih kovačev, Francu Šegovcu ob njegovi 80. letnici. V oddaji Sredina sredica bomo vse štiri letošnje nominirance tudi podrobneje predstavili.

Letos bodo naši poslušalci glasovali za trikratno svetovno prvakinjo v plezanju Janjo Garnbret, za Aljaža Verhovnika, ki si že nekaj let aktivno z mladimi, povezanimi v Mladinsko iniciativo, prizadeva za čimprejšnjo izgradnjo hitre ceste na Koroško, za Florjano Kragelnik, idejno vodjo izjemnega kulturno etnološkega projekta Škratova dežela in za Suzano Fajmut Štrucl, za aktivnosti čezmejnega povezovanja projekta Geopark Karavanke in nove domiselne projekte, ki so del turističnega rudnika Mežica.

Dovolj močan izbor predvideva tudi aktivno glasovanje, ki bo na valovih Koroškega radia potekalo do vključno 18. januarja. Sodelujte in izberite Koroško osebnost leta 2018. 

Obrazložitev nominacij je na voljo na naši spletni strani.

IF