03.01.2019
Umrl Tone Vrisk, župnik v Črni

V 71. letu starosti je v slovenjgraški bolnišnici po težki bolezni umrl Tone Vrisk, župnik v Črni. Tam je služboval kar 40 let in s svojim delovanjem v kraju pustil neizbrisen pečat. Posluh je imel tako za ljudi kot za sakralno dediščino, saj so po njegovi zaslugi cerkve v župnijah Črna , Javorje in Koprivna lepo obnovljene . S pragmatičnim odnosom je znal sodelovati z vsemi ljudmi dobre volje in jih navduševati za dobre projekte . Svoje poslanstvo je opravljal tudi med varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo, ki jim je nudil duhovno oskrbo, če so to želeli. Veliko je potoval po svetu in se udeleževal celo alpinističnih odprav skupaj z Marjanom Lačnom in pokojnim Milanom Savelijem.

Sedanja županja Romana Lesjak je v svojem sporočilu poudarila, da je umrl velik človek, ki ga bodo v Črni zelo pogrešali. Ene izmed njegovih zadnjih besed namenjenih njej so bile, naj dela dobro za ljudi.

Slovo od dolgoletnega župnika Vriska bo danes od 16. in jutri do 16. ure v župnijski cerkvi v Črni, pokopan pa bo v rodnem Vojniku v soboto ob 14. uri.