03.01.2019
Novembra že višje plače

Povprečne neto plače na Koroškem, izplačane v novembru, so se po zadnjih statističnih podatkih povečale glede na mesec poprej, še večje povečanje pričakujemo pri izplačilih v naslednjem mesecu. Plače so se povečale za slabih 25 evrov, tako da povprečna plača znaša 1045 evrov. V istem obdobju so se povprečne plače v republiki Sloveniji tudi povečale , na 1086 evrov. Tako plače na Koroškem zaostajajo za slovenskim povprečjem za 3,8 odstotka.

Na prvem mestu so plače zaposlenih v Mežici, ki so tokrat s 1145 evri neto prehitele plače na Ravnah, kjer znašajo 1119 evrov. Precejšen skok je do naslednjega, Črne, kjer je povprečna plača 1060 evrov. Nad tisoč evri je povprečje še v Vuzenici, na Muti in v Dravogradu. Najnižje plače so še vedno na ozemlju občine Mislinja, kjer so zabeležili neto znesek 843 evrov, v Dravski dolini so najnižje v Ribnici na Pohorju.

Kljub povečanju so povprečne neto plače na Koroškem padle za eno mesto med dvanajstimi statističnimi regijami v Slovenij; tokrat so na šestem mestu. Po višini plač močno izstopa osrednja Slovenija z Ljubljano, kjer je povprečna plača 1173 evrov.