27.12.2018
Odbor izrazil oster protest zaradi napovedanih zamikov pri gradnji in načrtovanju hitre ceste

Prejšnjo sredo je informacija o zamiku časovnice pri gradnji in vseh drugih aktivnosti za izgradnjo 3. razvojne osi, šokirala Korošce. . Tako je Družba za avtoceste na sestanku koordinacijskega odbora s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in koroških članov zatrjevala ,da roki za projektiranje in gradnjo niso realni .

DARS predlaga, da se na odseku Velenje – Slovenj Gradec gradbena dela pričnejo decembra 2020 , z zamikom enega leta in končanje gradbenih del z zamikom treh let - v leto 2026. 

Odbor, ki na Koroškem bdi nad gradnjo hitre ceste se je v petek, 21. decembra, pod nujno sestal na Prevaljah. Predsednik dr. Matic Tasič kot poglavitne sklepe navaja oster protest zaradi nameravanih zamikov, saj ni nobene objektivne okoliščine, ki bi se pripetila v zadnjem času in povzročila tolikšne spremembe načrtov. Z dokumenti je tudi dokazano, da je Dars suvereno sodleoval pri oblikovanju protokola in v njem navedenih časovnic in ni bil odrinjen od načrtovanja. Ostoro protestirajo tudi proti zamikanju umeščanja trase v zadnjem delu , torej do Holmca, ki ga je nasprotno od tega treba pospešiti.

Sicer je odbor sprejel devet sklepov , med njimi so tudi predlog sklica seje Sveta koroške regije, zahteva za čim hitrejši sestanek s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, od katerega pričakujejo odziv in ukrepe. Če v januarju prihodnje leto ne bo prišlo do priprave časovnice, ki je za Odbor sprejemljiva, se bo Odbor ponovno sestal in pripravil protestne ukrepe.