27.12.2018
Stavka zaenkrat preklicana

Sindikat kovinske in elektroindustruije je po končani opozorilni stavki v družbah Slovenske industrije jekla na Ravnah najprej postavil rok 20. december, za uresničitev stavkovnih zahtev, na izredni seji pa je po preteku tega roka včeraj sklenil, da do konca letošnjega leta vse aktivnosti v zvezi možnostjo generalne stavke v družbi Sij Metal Ravne zamrzne.

Se pa medtem pogovori, z vodstvom družbe Metal glede zahtevanega zvišanja plač nadaljujejo, zato v sindikatu izjav ne dajejo, je sporočil predsednik sindikalne konference v ravenskih družbi Sij Metal Boris Štriker.

Tudi v skupini Sij so potrdili , da so že seznanjeni s sklepom , da vse aktivnosti v zvezi z stavkovnimi zahtevami do konca leta 2018 mirujejo. Generalne stavke torej v tem obdobju ne bo. Glede vsebine približevalnih pogovorov pa so v sporočilu še pojasnili , da se pogovori za uskladitev dogovora družbe s sindikati glede novega plačnega sistema in v povezavi s tem glede popravkov podjetniške kolektivne pogodbe in glede variabilnega mesečnega nagrajevanja nadaljujejo. Dogovor je sindikat Neodvisnost KNSS že podpisal, odziv sindikata SKEI v Siju pa še pričakujejo.