20.12.2018
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec trenutno dobro posluje

Direktor splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre se je na zadnji novinarski konferenci v tem letu zahvalil svojmh sodelavcem za sodelovanje, za koretno poročanje tudi medijem.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec poskušajo pridobiti čimveč certifikatov kakovosti. Danes so prejeli priznanje „Dojenju prijazna zdravstvena ustanova“, ki jo podeljuje UNICEF, sprecializirana agencija Združenih narodov za otroke. V bolnišnici je doslej ta certifikat že imel ginekološko- porodniški oddelek, zdaj ga je pridobil tudi otroški oddelek.

Sicer pa je direktor Lavre na novinarski konferenci povedal, da so precej izboljšali odnose z območno zdravstveno zavarovalnico na Ravnah, kar se pozna tudi pri tem , da je poslovanje trenutno dobro in bo manjša tudi planirana izguba. V načrtu je bila izguba nad milijon evrov, kot kaže pa ob nižja od milijona. V sodnem sporu z Zavarovalnico zaradi izgube iz leta 2007 je sodišče presodilo v korist bolnišnice , vendar ne v zahtevanem znesku , ampak jim je prisodilo 73 000 evrov plus obresti. V bolnišnici se še niso odločili ali bi vložili pritožbo na sodbo.

Bolnišnica v Slovenj Gradcu tudi nima veliko čakalnih vrst, povsem brez njih so operacije kolka, kolena, žolčnih kamnov in kil, čakalne vrste pa so še vedno na ortopediji, urologiji kot posledica kadrovske podhranjenosti in pri nekaterih internističnih programih.