20.12.2018
Priznanje ljudje odprtih rok

Revija Naša žena je že petindvajsetič zapored, ob podpori Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, razpisala natečaj za zbiranje predlogov za ljudi odprtih rok. 

Sedemindvajset predlogov je prispelo v uredništvo in med temi so izbrali devetnajs posameznic, posameznikov ter skupin, ki so proti koncu preteklega tedna v Narodni galeriji v Ljubljani, prejeli zahvalne listine.

Med prejemniki zahvalnih listin je bila Marjana Kamnik, vodja enote Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu ter strokovni vodja Koroškega medgeneracijskega centra na Ravnah. Kamnikova je bila izbrana v svoji kupini s strani komisije za izjemno osebnost leta 2018.

Priznanje za dobrotnika je prejel tudi Lojze Kralj iz Doma starostnikov v Slovenj Gradcu. Vsi dobrotniki, darovalci in izjemne osebnosti so prejeli zahvalne listine, izbrani za dobrotnika, darovalca, izjemno osebnost in dobrega človeka pa še srebrne priponke, ki so posnetek ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, in ki je tudi zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

Zaključne prireditve akcije Ljudje odprtih rok se je udeležila tudi  ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  mag. Ksenija Klampfer.