20.12.2018
Trajnostne vrečke

Komunala Slovenj Gradec skupaj z Gimnazijo Slovenj Gradec jutri organizira akcijo spodbujanja uporabe oziroma nošenja trajnostnih vrečk. Namen akcije je spodbuditi uporabnike k trajnejšim rešitvam, med katere sodi tudi uporaba vrečk za večkratno uporabo. Za akcijo so se pred prazniki odločili zato, ker se ravno v tem času zaradi množičnih nakupovanj uporabi največ plastičnih vrečk, ki obremenjujejo okolje.

V okviru akcije bodo v Mercator centru v Slovenj Gradcu med 9. in 11. uro razdeljevali zložljive bombažne vrečke, na katerih je natisnjena nagrajena risbica, ki so jo izbrali na likovnem natečaju za vrtce ne temo "Moja dolina brez odpadkov", kjer so že najmlajši spoznali, da odpadki ne sodijo v naravo. Vsak občan, ki bo vrečko prejel, bo hkrati podpisal tudi svečano zaobljubo Ekološkega društva Slovenj Gradec o nošenju trajnostnih vrečk. Svečano zaobljubo lahko podpišejo tudi vsi ostali na njihovi spletni strani. Doslej je zaobljubo podpisalo že 1346 oseb.

Razdeljevanje trajnostnih vrečk sodi v sklop različnih akcij, ki jih v skladu usmeritve javnega komunalnega podjetja skozi vse leto izvaja Komunala Slovenj Gradec. Akcijo razdeljevanja trajnostnih vrečk bodo v prihodnosti še nadgradili z družbeno odgovornim in trajnostnim vidikom podjetja, hkrati pa je akcija uvod v direktivo države, ki bo drugo leto prepovedala uporabo tankih plastičnih vrečk za sadje in zelenjavo.

 

KV