11.12.2018
V Mislinji zaprisegel župan;

 

Sinoči se je v Mislinji na konstitutivni seji sestal novo izvoljeni občinski svet, prvo sejo sveta v novem mandatu pa je vodil najstarejši svetnik Marijan Križaj. Na seji je svetnike nagovoril tudi ponovno izvoljeni župan Boja Borovnik in prisegel, da bo svojo dolžnost opravljal vestno in odgovorno in z vsemi svojimi močmi deloval za blaginjo občine in njenih občank in občanov.

Občinski svet v Mislinji sestavlja 14 svetnikov, največ, štiri ima stranka SD, sledijo trije svetniki iz vrst SDS- a, po dva imata stranki Desus in SLS, po enega pa LMŠ, SNS in Lista Viktorja Robnika. Na včerajšnji seji so potrdili nove mandate, imenovali pa so tudi 5 člansko komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Konstitutivno sejo občinskega sveta pa je za danes popoldne sklical tudi župan občine Ribnica na Pohorju, Srečko Geč. Poleg njegove zaprisege bodo mandate potrdili tudi vsem šestim novoizvoljenim občinskim svetnikom. Po ponovnem glasovanju v prvi volilni enoti bodo občinski svet sestavljali trije svetniki SD- ja in trije SDS- ovi svetniki. Marija Hudernik, Alojzij Klančnik in Jožica Grubelnik iz SD- ja ter Iztok Helbl, Davorin Grubelnik in Milan Repnik iz stranke SDS.

 

KV