07.12.2018
Začetek zimske sezone na Kopah

Ta teden narava ni bila najbolj naklonjena žičničarjem, saj tudi v višjih legah temparature niso bile tako nizke , da bi lahko omogočile izdelavo obilnejšega kompaktnega snega.

Kljub temu se bo danes začela zimska sezona na Kopah. Sedežnica Pungart in vlečnica Sedlo bosta pričeli obratovati ob 9. uri Pod geslom Ski opening so za popoldne pripravili otvoritveno tekmo v paralelnem veleslalomu , večer se bo nadaljeval tudi z otvoritveno zabavo v Holcer pubu. Za zabavo bo igral ansambel Poskočni muzikanti. Kljub slabim vremenskim razmeram so uspeli zasnežiti progi Pungart in Sedlo, čakajo pa na ugodne vremenske razmere, da bi zasnežili še druge proge. Smuka se bo naslednji dan nadaljevala v običajnim terminih , torej od 9. ure do 16. bosta obratovali sedežnica Pungart in vlečnica Sedlo, za nočno smuko pa od 18. do 21. ure. Tudi drugi dan so pripravili vse za zabave željne goste, igrala bo grupa Vigor. Naprave na Kopah bodo tudi naslednji teden obratovale vsak dan.

Drugo višje ležeče smučišče v naših krajih, sosednja Peca pa konec tega tedna še ne bo obratovala. Na Peci so zaradi slabših snežnih razmer že drugič prestavili začetek smučarske sezone. Po prvotnih načrtih bi morali začeti že v začetku decembra, nov datum je sobota, 15. decembra. Bo pa to soboto, 8 decembra na gori vseeno potekal drugi adventni sejem, kar pomeni ,da bo za te obiskovalce obratovala gondola.

Na nižje ležečih, manjših smučiščih s pripravo prog še niso tako daleč. Delna izjema je smučišče Poseka na Ravnah, kjer imajo dovolj snega, da bodo predvidoma naslednjo soboto, 15. decembra, odprli otroški poligon ob vznožju smučišča.