05.12.2018
V Radljah se začenja gradnja krožišča na obvoznici pri Hoferju in Lidlu

V Radljah ob Dravi se začenja gradnja krožišča na obvoznici pri Hoferju in Lidlu. Krožišče bo zagotovo bolj varno, saj je na omenjenem križišču bilo že več prometnih nesreč. 

Že ob gradnji 2. faze radeljske obvoznice je Direkcija RS za infrastrukturo občini Radlje obljubila krožišče, pa do njegove gradnje ni prišlo vse do takrat, ko je občina Radlje po več nesrečah znova pozvala Direkcijo za njegovo nujno izgradnjo. Prizadevanja za krožišče pri Hoferju in Lidlu v Radljah so uspela v partnerstvu Direkcije za infrastrukturo in občine, ki je poskrbela za projektno dokumentacijo, tako da je po izboru izvajalca – Voc Celje, že vse pripravljeno za gradnjo. 

Od celotne vrednosti državne investicije, ki znaša nekaj več kot 300 tisoč evrov, je v 10% sofinancer krožišča tudi občina Radlje. Voc Celje že pripravlja gradbišče, dela so načrtovana za obdobje šestih mesecev, vendar se bodo zaradi zime zagotovo zavlekla. Podobna zgodba z dolgo brado je tudi pri izgradnji kolesarke, ki poteka ob reki Dravi. Zdaj bo končno prišlo do njene realizacije skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo iz dogovora za razvoj regije.

Zasebni investitor pa je na območju vodnega parka pričel graditi parcele za avtodome, te bodo višjega standarda, saj bo vsakemu avtodomu na voljo lastna parcela. Na njej bo na voljo vse, kar avtodom potrebuje na enem mestu.

IF