05.12.2018
Policija je prijela še preostale tri Moldavce, osumljene tatvine v Pliberku

Potem, ko je na območju Mežice od zgodnjih nedeljskih jutranjih ur ves ponedeljek in v torek potekala velika iskalna policijska akcija za tatovi bankomata v Pliberku, so si tudi Korošci oddahnili ob sinočnjem sporočilu, da so vendarle uspeli prijeti vse storilce.

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Maribor v popoldanskih urah, odvzeli prostost še preostalim trem državljanom Moldavije, ki so osumljeni, da so v noči iz nedelje na ponedeljek sodelovali pri napadu na bankomat v Pliberku. Po neuradnih podatkih so s pomočjo streliva oropali bankomat Raifeisen banke in odnesli 12 tisoč evrov. V Slovenijo so prišli preko mejnega prehoda Reht.

Trenutno so štirje v policijskem pridržanju, enega pa so že privedli k preiskovalnemu sodniku in mu je bilo odrejeno sodno pridržanje. Kriminalistična preiskava še poteka, več informacij o tem pa bo policija sporočila v prihodnjih dneh. Policisti Policijske uprave Celje se vsem občanom ob tej priložnosti iskreno zahvaljujejo za vse posredovane podatke, ki so jim bili v pomoč pri iskanju osumljenih.