04.12.2018
Na Ravnah ustoličen župan Tomaž Rožen in dva podžupana

Včeraj se je na konstitutivni seji sestal občinski svet na Rvanah. Potrdili so mandate v 22- članskem občinskem svetu, s tem da je osem sedežev pripadlo Listi Rožen, sedem Slovenski demokratski stranki , tri bodo zasedli svetniki iz stranke socialnih demokratov in po eden iz stranke NSI- krščanski demokrati, Stranke modernega centra, Levice in nedovisne liste Suzane Vodnjov. Imenovali so tudi župana dr. Tomaža Rožena. Župan je popisal odstopno izjavo za občinskega svetnika, saj sta obe fumnciji po zakonu nezdružljivi. S tem je stekel postopek ,da bodo iz liste Rožen imenovali devetouvrščenega kandidata za novega svetnika, , to bo Jože Prednik. Na konstitutivni seji so imenovali tudi sedemčlansko komisijo za voliltve, imenovanja in administrativne zadeve. Predsednik komisje je postal svetnik Andrej Erjavec.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je v skladu z določili statuta občine po konstituiranju občinskega sveta danes imenoval podžupana občine. Na osnovi rezultatov volitev bo imela občina v mandatnem obdobju 2018-2022 dva podžupana, Aljaža Verhovnika iz Liste Rožen in Igorja Odra iz Slovenske demokratska stranke.

Podžupana bosta funkciji opravljala nepoklicno, po pooblastilu župana pa bosta opravljala naloge, vezane na delo občine in občinskega sveta.