04.12.2018
Nagrajenci občine Mežica za leto 2018

V občini Mežica slavijo občinski praznik 4. decembra, na god svete Barbare, zaščitnice rudarjev. Drevi ob 17. uri bo v veliki dvorani Narodnega doma v Mežici potekala slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo letošnji občinskih priznanj.

Zlati grb občine Mežica bodo prejeli; magistrica Vida Potočnik za družbeno aktivno delovanje v lokalnem okolju, Franc Oto, za bogatitev kulturnega življenja v občini, Mirko Vačun za prispevek k razvoju kraja in ohranjanju delovnih mest, Jožef Grauf za prispevek k razvoju zborovskega petja in Nenad Donau za prispevek k delovanju sistema zaščite in reševanja.

Posebni priznanji župana bosta prejela prostovoljno gasilsko društvo Mežica ob 120 letnici obstoja in Ivan Peterlin zamejski športni delavec iz Opčin pri Trstu, ki že vrsto let vodi športnike na priprave v Mežico.

Prizanje za perspektvno športnico bo prejela atletinja Neža Mori, za športnika leta bo imenovan judoist Luka Plaznik , plaketo za življenjsko delo v športu pa bo prejel Vladimir Ovnič za predano delo v tekaški sekciji in teniškem klubu Mežica.