03.12.2018
V MO Slovenj Gradec bo v naslednjem mandatu županoval Tilen Klugler

Večina občanov Mestne občine Slovenj Gradec se je včeraj na volitvah 2. kroga odločila, da bo nov župan Mestne občine Slovenj Gradec 42. letni Tilen Klugler, ki je bil doslej na čelu javnega zavoda Spotur.

Zanj je glas za spremembo oddalo 51,92% volilcev in volivk, kar je 4200 glasov, njegov protikandidat Andrej Čas pa je prejel 48,08 % glasov, zanj je glasovalo 3900 volivcev in volivk. Po izvolitvi se je Tilen Klugler veselil zmage s podporniki in se vsem zahvalil za podporo. Kot je povedal za naš radio, se veseli dela, v katerem, kot je dajal, bo izpolnil obljubljeni program in bo tudi tvorno sodeloval z vsemi, ne glede, katerega od kandidatov so podprli v kampanji.

Klugler je kandidiral neodvisno, a s široko podporo strank. Dosedanji župan Andrej Čas, ki je v zadnjem polnem mandatu zastavil razvojne projekte za mestno občino, je čestital protikandidatu Kluglerju in dejal, da bo poskrbel za korektno primopredajo. Ker se bo umaknil iz lokalne politike je izrazil željo, da bi korektno uresničili zastavljene razvojne projekte v Mestni občini Slovenj Gradec.

Volilna udeležba je bila v Slovenj Gradcu v 2. krogu 58-odstotna, kar je nekaj manj kot v prvem krogu, ko je bila 63,8-odstotna. Danes bo volilna komisija še preštevala glasove po pošti in posredovala točne podatke.

IF