23.11.2018
Začeli zasneževati proge

Snežne padavine in mraz v preteklih dneh sta povzročila, da so na najvišjih smučiščih v naših krajih že pričeli s pripravo prog.

Na Kopah so jim vremenske razmere omogočile 3 dni zasneževanja na progah Pungart in Sedlo. Sneg so zaenkrat spravljali na kupe in ga niso mešali z obstoječimi snežnimi padavinami. Po oceni Boštjana Paradiža , direktorja družbe Vabo, ki upravlja naprave na Kopah, bi potrebovali še kakšne štiri mrzle dni, da bi lahko omenjeni progi dokončno zasnežili. Predviden začetek obratovanja naprav na Kopah je sicer 7. december...

Smučišče na sosednji Peci so prav tako že začeli zasneževati, nam je povedal lastnik Franc Skuk iz družbe FS Imobilien. Temperature so jim omogočile 4 dni zasneževanja, trenutno pa so temperature previsoke za proizvodnjo kompaktnega snega. .Za to, da bi lahko pognali napravo ob progi Stolen lift, to je ob štirisedežnici, bi potrebovali še štiri mrzle dni. Predviden začetek obratovanja je v soboto 1. decembra. Ta dan bo na gori tudi prvi adventni sejem, ki ga bodo ponovili še v dveh naslednjih koncih tedna. Na Peci so sicer v zadnjem mrazu zasneževali proge od vrha do črne proge v dolino. Letos so nabavili dodatne naprave, tako da imajo skupaj že preko 70 strojev za zasneževanje.