22.11.2018
Korošci znova sodelujejo v akciji Božiček za en dan


Lani so v projektu Božiček za en dan v Sloveniji obdarili skoraj 11.000 otrok in 642 starostnikov, projektu se pridružujemo tudi Korošci. 

S humanitarno akcijo so začeli v četrtek, 15. novembra. Prostovoljci bodo tako tudi letos z darilnimi škatlami presenečenja risali nasmehe na obraze tistih otrok, ki zaradi socialne stiske v družini, niso deležni Božičnih daril. Med obdarovanci so sicer tudi socialno šibki starostniki. Letos je projekt Božiček za en dan za izjemno rast, širjenje in vključevanje različnih akterjev v akcijo obdaritve socialno ogroženih otrok prejel ključno priznanje za kolektivno prostovoljno delo v okviru natečaja Naj prostovoljec leta. Kot so zapisali ob tej priložnosti, so njihova največja nagrada nasmejana lica in razigrana otroška srca, a včasih je vendarle lepo prejeti tudi kakšno dodatno potrditev za vloženi trud in delo. Božiček za en dan je projekt dobrosrčnih ljudi, zato to priznanje pripada vsem, ki so v zadnjih šestih letih kakorkoli pomagali k uspešnosti projekta, v okviru katerega so nasmeh na obrazu pričarali že več kot 40.000 otrokom in starostnikom.

Seznam otrok, ki jih bodo obdarili letos, je že objavljen na njihovi spletni strani, hkrati je mogoča tudi registracija tistih, ki bi radi postali Božički. Zbirni mesti na Koroškem sta v Hostlu Slovenj Gradec od ponedeljka do petka med 7. in 22. uro, ob sobotah med 9. in 22., ter v Klubu Koroških študentov na Ravnah v ponedeljek in torek med 8. in 11. ter ob četrtkih,petkih in sobotah med 8 in 20. uro. Akcijo zbiranja daril pa bodo zaključili 4.decembra.

                                                                                                                           NK