22.11.2018
Sanacijski načrt ZKŠTM Ravne spet ni bil sprejet

Na predzadnji seji se je sinoči sestal svet Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem. Že drugič so obravnavali sanacijski načrt, ki ga je na osnovi revizijskega poročila in sklepov občinskega sveta moral pripraviti Zavod. Tudi tokrat so člani sveta menili, da ima predložen sanacijski načrt pomanjkljivosti , zato ga niso sprejeli, vodstvu zavoda pa naročili, da popravljen načrt predloži do 10. decembra, ko se bo svet ponovno sestal. Ker 17. decembra večini članov sveta, ki zastopajo občino, izteče mandat, bo to tudi zadnji seja sveta v tej sestavi. Očitno je člane sveta tudi zmotilo, da se je direktor Zavoda Aleš Logar opravičil in ni sodeloval na seji.

Svet je sprejel tudi sklep, oziroma dal pobudo občinskemu svetu, da ponovno razmisli o organiziranosti zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejvnosti. Po njihovem večinskem mnenju, naj bi razmišljanja šla v smer delitve dejavnosti , ker menijo, da jih je preveč in so pod kapo enega zavoda težko obvladljive.

Prav tako svet ni bil zadovoljen z realizacijo sklepa o prenehanju izplačevanja povečanega obsega dela. Na prejšnji seji je bil sprejet sklep, da je treba takoj prenehati izplačevati povečan obseg dela, iz sanacijskega načrta pa so razbrali, da naj bi se to zgodilo postopoma. Svet zavoda tudi ni dal soglasja k pravilniku o uporabi piknik prostora, ker predloženi dokument ni imel oblike pravilnika, so pa potrdili pravilnik o računovostvu in ga poslali v zadnjo obravnavo.