22.11.2018
Krampusov tek v Pliberku

V Pliberku v sosednji Avstriji se bo ta petek 23. novembra odvijal 13. Krampusov tek. Pripravlja ga domača skupina Village of Death. Sprevod se bo pričel ob 19. uri na glavnem pliberškem trgu. Pričakujejo čez 30 skupin parkljev , čarovnic in hudičev , skupaj čez 700 udeležencev. Poskrbeli bodo za primerno hrupno, ognjeno in strašljivo predstavo za obiskovalce, ki je prava paša za oči.

Gre za staro bavarsko- nemško tradicijo, ki se je razširila tudi v južnejše predele Alp, odvija se v času čedalje krajšega dneva.

After party se bo letos v Pliberku odvijla po Krampusovem teku, v ogrevani dvorani Kulturnega doma Pliberk. Za dobro razpoloženje obiskovalcev bo skrbel DJ Pipo.

Od leta 2014 se posamezne skupine s Krampusovim tekom predstavljajo tudi v železarskih Ravnah v začetku prireditev Čarobni december. K nam jih je večkrat povabila organizatora kulturnih dogodkov Renata Picej. Letos se bo parljevanje prestavilo v Kotlje, kjer ga napovedujejo za 5. in 8. decembra, takrat naj bi nastopili tudi gostujoči Krampusi.