21.11.2018
Ponovno štetje glasov v Slovenj Gradcu prineslo nekaj novih svetniških imen

Še vedno poročamo o spremembah uvrstitve kandidatov v nov mestni svet Slovenj Gradec. Potem, ko je nekaj sprememb prineslo štetje glasov po pošti, je občinska volilna komisija včeraj opravila ponovno štetje glasov vseh kandidatov na tokratnih lokalnih volitvah. Ponovno štetje, pa tudi žreb so prinesle, še vedno po neuradnih podatkih, nove uvrstitve v mestni svet Slovenj Gradec.

Tako je nov svetnik na Listi Marjana Šarca Simon Smolak. V volilni enoti 2 je po spremembi stranka SNS dobila svetnico Heleno Breznik. Žreb enakega števila glasov volivcev na neodvisni listi povezujem za Slovenj Gradec pa je določil, da bo svetniško mesto zasedel Zdravko Dornik in ne Robert Jeromel. V novem mandatu bo delo nadaljevalo 13 starih svetnikov in 12 novih. 

Podatki bodo kmalu tudi uradni, ko bo občinska volilna komisija podpisala vsa poročila. Ker bo v Mestni občini Slovenj Gradec še drugi krog županskih volitev, je pričakovati prvo konstitutivno sejo mestnega sveta Slovenj Gradec sredi decembra, saj jo morajo po zakonu sklicati 20 dni po volitvah. Na omenjeni seji potrdijo mandate novih svetnikov in imenujejo Komisijo za volitve ter imenovanja.

IF