20.11.2018
Novi Ambasadorji "HOČ'MO CESTO" tokrat mediji

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os Ravne ta četrtek pripravlja svečano prireditev Ambasadorji Hoč,mo cesto!, ki bo v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah. Častna gostja prireditve bo ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek.

Tokrat Mladinska iniciativa za 3. razvojno os prireditev s podelitvijo nazivov Ambasadorjev Hoč, mo cesto pripravlja že drugič, na prvi prireditvi lani je že podelila 10 nazivov Ambasadorjev Hoč, mo cesto posameznikom in organizacijam, ki so po podatkih Mladinske iniciative s preteklo podporo hitri cesti in aktivnostmi presegli sicer svoje siceršnje delovanje.

Koordinator mladinske iniciative za 3. razvojno os Aljaž Verhovnik nenehno poudarja, da je 3. razvojna os eden od ključnih projektov države in da Korošci nikakor ne bodo odstopali od vsebine omenjenega protokola, da se leta 2019 začne graditi hitra cesta na relaciji Šentrupert-Slovenj Gradec ter da se nadaljujejo postopki umeščanja hitre ceste med Slovenj Gradcem, Dravogradom in Holmcem na meji z Avstrijo. 3.razvojna os je v vseh pogledih projekt, ki ga je prepoznala tudi nova vlada, na zadnjem spoznavnem sestanku Mladinske iniciative z novo ministrico za infrastrukturo, mag. Alenko Bratušek pa je le-ta na predlog Družbe za avtoceste predlagala novelacijo časovnice izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, ki je sestavni del protokola. Prisotni so se dogovorili, da se bodo6 o tem dogovorili na naslednjem srečanju , ki bo decembra 2018. Na odseku avtocesta A1 – Velenje vsi akterji še vedno čakajo odločitev Ustavnega sodišča RS. Za odsek med Velenjem in Slovenj Gradcem poteka parcelacija gozdnih zemljišč, katerih je kar od 60 do 65%. V začetku leta bo parcelacija sledila še na kmetijskih in stavbnih zemljiščih. Na terenu potekajo geološko geomehanske raziskave, ki se morajo izvesti na več kot 300 mestih.

Tokrat bo nove nazive Ambasadorji Hoč,mo cesto Mladinska iniciativa Ravne podelila medijem, ki so na tem področju doslej že presegli redne okvirje poročanja o nujnosti hitre ceste za Koroško in tudi za spodbudo nadaljnjim aktivnostim pri prizadevanjih za izgradnjo 3. razvojne osi. Novi ambasadorji Hoč,mo cesto smo tudi novinarji Koroškega radia.


IF