12.11.2018
Soočenje županskih kandidatov MO SG tudi v Špajzu

V soboto je v Špajzu na Celjski cesti v Slovenj GradcU potekalo soočenje kandidatov za župana mestne občine, ki so ga organizirali Društvo glasbene spektakularnosti, Mladi: Alter Društvo, Mladinski svet Slovenj Gradec, Društvo Raum AU in Društvo Skate park Slovenj Gradec v sodelovanju z radiem Študent, ki je dveurni predvolilni maraton tudi v živo prenašal.

Kandidati so poleg lokalnih tem odgovarjali tudi na vprašanja trajnostne mobilnosti, geopolitična vprašanja ter vprašanja vključevanja istospolnih in trans spolnih oseb v družbo ter stališč do legalizacije konoplje. Glede prihodnosti mladih v mestni občini Slovenj Gradec so se vsi kandidati strinjali, da je nujna gradnja novih in neprofitnih stanovanj, prav vsi kandidati pa so pripravljeni zagotoviti dobre pogoje za delovanje številnih društev v občini. Na vprašanje, kaj se bo zgodilo z brezposelnimi mladimi s humanistično izobrazbo, pa publika ni dobila odgovora, so pa kandidati menili, da se kaj dosti tudi ne bo spremenilo na tem področju, dokler se trend šolanja ne bo osredotočil na deficitarne oziroma zaposljive kadre.

Ševilna publika je dobila nekoliko širši vpogled v stališča kandidatov do različnih tem, ki zanimajo mlade, soočenje pa si lahko ogledate tudi na kanalu Youtube pod naslovom Lokalni volilni maraton radia Študent: sedma postaja - Slovenj Gradec. 

VP