07.11.2018
Jesensko zimski odpiralni čas planinskih postojank

Letošnja poletna planinska sezona je bila malce boljša od uspešnega povprečja zadnjih let. Najbolje so obratovale visokogorske planinske koče, posledično pa so bile ponekod manj obiskane koče v sredogorju in nižje. Oktobra so planinske koče v visokogorju zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas, čemur je treba prilagoditi tudi jesenski obisk gora in večjo pozornost nameniti načrtovanju ture.

Od koč v naših krajih sta zaprti koča na Pikovem ter koča na Grohotu pod Raduho. Dom na Peci planinskega društva Mežica je odprt ob sobotah in nedeljah. Isto velja za kočo na Naravskih ledinah pod Uršljo goro, dom na Uršlji gori Planinskega društva Prevalje je odprt od četrtka do nedelje,medtem ko je Poštarski dom odprt vsak dan razen torkov. Dom na Smrekovcu je oskrbovan ob sobotah in nedeljah , dom na Slemenu pa vsak dan.

Planinski dom na Košenjaku je odprt vsak dan razen ponedeljkov in torkov. In še podatki z zahodnega Pohorja. Koča pod Kremžarjevim vrhom je odprta ob sobotah in nedeljah, prav tako koča Planinc, Grmovškov dom pod Veliko Kopo je odprt vsak dan, isto velja za planinsko kočo Pesnik. Ribniška koča na Pohorju je odprta ob sobotah ,nedeljah in praznikih.