30.10.2018
Podjetje Robeta je kupilo stavbo bivše Avto hiše Oder v Slovenj Gradcu

Stavba bivše Avto hiše Oder v Slovenj Gradcu, tik ob obvoznici, ima novega lastnika.

Objekt s pripadajočim zemljiščem je kupilo podjetje Robeta d.o.o. Iz Slovenj Gradca, ustanovljeno leta 2011 iz strasti do karavaninga, aktivnega preživljanja prostega časa in z vizijo trgu ponuditi nekaj svežega, vozilo lastne blagovne znamke Robeta Mobil, izdelan na osnovi želja in potreb kupca. V podjetju Robeta sledijo strategiji podjetja, zato so se odločili na tej lokaciji urediti salon počitniških vozil Robeta Mobil, ker pa so od marca tudi generalni uvoznik za blagovno znamko Carthago avtodome v Sloveniji, bodo na enem mestu združili vse, ob tem pa bo tukaj še servis za počitniška vozila ter avtopralnica. Vrata bodo odprli v decembru.

Trend karavaninga se iz leta v leto zvišuje, zabeležena je polletna rast 14,8% in je presegla lanska pričakovanja. Primož Kotnik pravi, da na leto proizvedejo okoli 15o lastnih vozil, njihov cilj pa je povečati proizvodnjo na 250 vozil letno.

V dobrih osmih letih poslovanja je podjetje Robeta vse bolj prepoznavna v širšem evropskem prostoru. Večino vozil prodajo v tujini, sodelujejo z devetimi državami EU, prisotni so pa tudi na vseh večjih tematskih in turističnih sejmih po Evropi.


IF