26.10.2018
Z velikim spektaklom bodo v nedeljo proslavili 70. letnico delovanja NK Dravograd


Nogometni klub Dravograd praznuje 70. letnico delovanja, zato bo to nedeljo ob 14. uri v Športnem parku pravi spektakel, ob tem pa bodo namenu predali tudi nogometno igrišče z umetno travo.

Na domači zelenici se bodo odvijale tudi atraktivne tekme, nastopila bo članska ekipa NK Dravograd, člani slovenske reprezentance, ki je barve slovenije pod kapetanskim trakom Roberta Korena zastopala na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki ter Humane zvezdice - Art football team Slovenija. Ob 16. uri bodo odprli igrišče, kjer so staro umetno travo zamenjali za novo, sredstva 45 tisoč evr pa so pridobili iz razpisa Nogometne zveze Slovenije.

NK Dravograd ima bogato zgodovino, največji zagon na svoji razvojni poti pa je zaznamoval delovanje kluba po letu 1992, ko so ustanovili tudi Nogometno šolo Dravograd na pobudo trenerja Marjana Pušnika. V kratkih letih delovanja je postala ena najuspešnejših šol nogometa v Sloveniji. Obiskuje jo okoli 200 otrok v vseh starostnih selekcijah. V klub se je v zadnjih letih aktivno vključil Robert Koren, ki tudi trenira mlajše selekcije. Prav tako so na novo kadrovsko ojačali tudi upravo kluba. Kot je za naš radio povedal predsednik NK kluba Dravograd, Boštjan Damiš, so še posebej ponosni na visok jubilej, na vse, kar so v klubu dosegli na tej bogati zgodovinski poti, na vse nogometaše, ki so ponesli ime kluba v svet, prav tako se ob tem zahvaljujejo tako trenerjem, članom, prostovoljcem in staršem za pomoč. Na svoj klub, ki ima velike načrte tudi za naprej, so zelo ponosni.


IF