24.10.2018
Domačinom predstavili rešitve gradnje pločnika in rekonstrukcije državne ceste Raduše - Podgorje

Predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so na pobudo Mestne občine Slovenj Gradec pripravili javno predstavitev projektne rešitve izgradnje pločnika in rekonstrukcije državne ceste od odcepa za Raduše do Podgorja.

Pločnik in prenovljeno cesto, ki je pomembna tudi za promet prek Graške gore v Velenje in Šoštanj, domačini že dolgo nestrpno pričakujejo. Naslednja faza, s katero naj bi začeli okrog novega leta, je parcelacija, terenske meritve. Tomaž Winellnpart, vodja Sektorja za investicije v ceste pri Direkciji za infrastrukturo je povedal, da bodo v kolikor ne bo predhodnih pritožb krajanov glede parcelacije, z gradnjo na terenu začeli predvidoma v jeseni 2019.

Cesta bo široka 6 metrov, še 2 metra pločnik, vse skupaj v dolžino 2100 metrov. Bine Bevcl, projektant ceste proti Podgorju pa je poudaril, da v tem projektu ni zamišljene kolesarske steze, ta bo speljana drugje, po poljskih poteh.

Podgorčani so izrazili strah, da bodo med gradnjo tretje razvojne osi, ceste do gradbišča uničene. Župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas pa jih je potolažil, da temu ne bo tako. Ob tem je pojasnil, da bodo izvajalci za potrebe gradbišča tretje razvojne osi obnovili in celo na novo zgradili nekatere dovozne ceste, ki bodo ostale tudi po končani gradnji tretje razvojne osi. Tudi za naslednjo bojazen, da bi v primeru ne gradnje južne obvoznice promet tudi iz Mežiške doline tekel po cesti za Podgorje, je izrazil zagotovila Direkcije RS za infrastrukturo, da se južna obvoznica bo gradila.

Projektantski predračun za cesto Podgorje je 1 mio 420 tisoč evrov, večina denarja bo zagotovljena iz državnega proračuna.

AP