17.10.2018
Dars o pripravljalnih delih na tretji osi

Dars- Družba za avtoceste Republike Slovenije je začela komunicirati z javnostjo o aktivnosti v zvezi z izgradnjo severnega dela trase tretje razvojne osi. Prav tako so v prostorih mestne občine Velenje odprli informacijsko pisarno, ki deluje vsako prvo in zadnjo sredo v mesecu med 13. in 15. uro.

DARS je letos za oba odseka bodoče cestne povezave Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec že sklenil pogodbe za parcelacijo, cenitev in odkup zemljišč ter za izvedbo arheoloških raziskav. Na odseku med Velenjem in Slovenj Gradcem je poleg tega sklenil tudi pogodbo za izvedbo geoloških raziskav in izdelavo projektne dokumentacije.

Parcelacija pretežno gozdnih zemljišč med Velenjem in Slovenj Gradcem je že izvedena, zato se bodo predvidoma še oktobra letos začele izvajati cenitve teh zemljišč. Po izdelavi cenitev sledi priprava ponudb in odkup zemljišč. Parcelacije kmetijskih in stavbnih zemljišč se bodo začele izvajati predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Za potrebe izdelave projektne dokumentacije je izdelovalec že naredil pretežni del geodetskega posnetka terena. Trenutno se na terenu izvajajo geološko geomehanske raziskave tal na območju Homca, Podgorja, Velenja in Škal, v nadaljevanju pa se bodo raziskave izvajale še na preostalih delih trase. Ravno tako bodo v času projektiranja potekali ogledi terena s strani izdelovalcev dokumentacije in izvajalcev raziskav.

Lastnike zemljišč na trasi naprošajo , da pogodbenim izvajalcem s soglasji omogočijo izvajanje njihovih del. Le tako bomo vsi skupaj prispevali k temu, da se bodo aktivnosti za izgradnjo tretje razvojne osi še naprej izvajale po zastavljenem terminskem načrtu.