15.10.2018
Tilen Klugler je s 404 podpisi podpore občanov danes vložil kandidaturo za župana MO Slovenj Gradec

Danes je kandidaturo za župana Mestne občine Slovenj Gradec s 404 podpisi podpore občanov in občank, vložil Tilen Klugler, ki se na volitve podaja nestrankarsko, a z močno podporo strank že v prvem krogu volitev. Njegovo kandidaturo za župana Mestne občine Slovenj Gradec podpirajo stranke Socialnih demokratov, Stranka modernega centra, Desus in neodvisna lista Povezujem za Slovenj Gradec.

Tilen Klugler je prve izkušnje nabiral prav z različnimi deli na Mestni občini Slovenj Gradec, kjer je bil tudi vodja oddelka za negospodarstvo, pol leta pa tudi vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave. Dobrih 10 let je direktor javnega zavoda Spotur. Kot je povedal, mu svojevrstno moč dajejo izkušnje, poznavanje lokalne problematike, ravno podpora strank, ki so tudi vladne stranke, pa krepi moč njegove kandidature kot vez z državo. Na lokali ravni se zavzema za razvojno naravnan program, ki ga bodo sooblikovali občani in občanke, kot je dejal, na srečanjih v vaških in četrtnih skupnostih, kjer bo tudi gradil svojo volilno kampanjo. V programu za razvoj občine je omenil skalden razvoj infrastrukture tako na podeželju kot v mestu, veliko korakov naprej na tem področju pa mora MO Slovenj Gradec storiti v naslednji finančni perspektivi. V programu stavi na varnost občanov in občank na vseh področjih od zdravstva, sociale, gospodarstva itd...na povezovanje, na večjo avtonomnosti vaških in četrtnih skupnosti, zavzema se proti koncesijam  v javnem komunalnem podjetju in je proti prodaji občinskega premoženja. Njegov slogan je "Povezani", kar samo po sebi govori o njegovi naravnanosti in tudi o medgeneracijskem sodelovanju. Svojo prednost vidi v mladosti, izkušnjah in osebni zagnanosti, saj bo, kot je dejal, župan za ljudi in kot je že dokazal, je rad med ljudmi. 

Kot še pravi Klugler, je povezovanje ključno, izkušnje, znanje in vztrajnost pa bo vnovčil pri uresničevanju želja občanov. Javno ga je na predstavitvi kandidature podprl tudi koroški poslanec stranke SD, Jani Prednik, ki je dejal, da je močno razvita Mestna občina Slovenj Gradec zagotovilo za močno in razvitejšo regijo.

IF