11.10.2018
Krajevni praznik na Ravnah

Poleg občinskega praznika slavijo na Ravnah tudi krajevni praznik. Spomnijo se dogodka iz 12. oktobra 1942 , ko se je na Navrškem vrhu pri Ravnah prvič sestal odbor osvobodilne fronte in zanetil plamen upora proti okupatorju v teh krajih.

Letos bodo v počastitev praznika mesta Ravne v soboto 13. oktobra pripravili pohod k spomeniku na Navrškem vrhu. Zbor pohodnikov bo ob 9. uri pred Gimnazijo Ravne. Prireditev ob spomeniku se bo začela ob 11. uri, s polaganjem vencev. Proslavo pripravlja krajevni odbor Zveze borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe Ravne.

Ob 13. uri pa občina Ravne vabi na slovesno prireditev na platoju pred Domom telesne kulturne na Ravnah. Po prireditvi so obiskovalci vabljeni na brezplačno malico in veselo druženje ob zvokih ansambla Hopla. Vabijo vas da pripeljete tudi svoje prijatelje in pridete v čimvečjem številu.

V preteklih letih so na tej prireditvi podeljevali tudi priznanja za najbolj urejeno okolje v mestu Ravne, iz različnih razlogov so to akcijo ukinili. Neuradno smo izvedeli, da naj bi to akcijo obudili in morda bo čez leto dni to spet vsebina ravanskega krajevnega praznika.