11.10.2018
RRA Koroška na sejmu investitorjev

Od ponedeljka do srede je poteka na sejmišču v Muenchnu eden največjih investicijskih sejmov v Evropi Expo Real. Med petimi slovenskimi udeleženci sta skupaj nastopala Mariborska razvojna agencija ter na Regijska razvojna agencija Koroška. Projekti so zelo različni in se tematsko nanašajo na turistične kapacitete, poslovne stanovanjske objekte, domove za ostarele in podobno. Dodatno so nudili informacije o prostih nepremičninah, prostih kapacitetah v poslovnih conah oz. zemljiščih, ki bi lahko bila primerna za različne vrste investicij: proizvodnja dejavnost, stanovanjska gradnja in poslovne nepremičnine.

EXPO REAL nudi odlične možnosti za vzpostavitev prvih kontaktov s potencialnimi investitorji. Za RRA Koroška je na sejmu delala Jana Vauh Buhvald, ki je povedla, da se na tak način prvič predstavljajo, da je Slovenija nekakšna siva sila na vizirjih investitorjev ter da so prvi kontakti obetavni.

23.in 24. oktobra v Mariboru organizirajo investicijski forum ESIC 2018 – East Slovenia Investment Compass in na ta dogodek so že v Muenchnu vabili zainteresirane investitorje.