11.10.2018
Sodišče razsodilo v prid letalcem

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v sporu glede zemljišč na letališču Slovenj Gradec med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroški aeroklub tokrat razsodilo v korist kluba.

Kot je znano so se na prejšnjo razsodbo , v kateri je bilo razsojeno v korist podjetja, letalci pritožili na višjo instanco. Višje sodišče v Mariboru je sodbo razveljavilo in jo poslalo v ponovno odločanje na okrožno sodišče v Slovenj Gradcu. Sodnik Simon Došen je tokrat razsodil v prid koroškega aerokluba , saj je bila tožba, ki jo je vložila družba Aerodrom, v celoti zavrnjena. Zavrnjeni so tožbeni zahtevki za parcelo prag letalske steze, za drugo parcelo v izmeri dobrih 47 tisoč kvadratnih metrov zemljišč na letališču , prav tako letalcem ne bo treba plačati skoraj 130.000 evrov kupnine za hangar. Pač pa bo morala družba Aerodrom poravnati sodne stroške v višini 20 tisoč evrov.

Predsednik Koroškega aerokluba Slovenj Gradec Danijel Kotnik je izrazil zadovoljstvo nad sodbo , v kateri so tokrat upoštevali napotke in navodila višjega sodišča v Mariboru. Sodba še ni pravnomočna, kar pomeni, da je nanjo še možna pritožba.

Koroški aeroklub zaradi spora že nekaj časa večino dejavnosti opravlja na letališču v Šoštanju, kjer ima svoje domovanje in le občasno letijo na domačem letališču.