09.10.2018
Mestno jedro Slovenj Gradca z bronastim priznanjem

V Portorožu so sinoči podelili nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V vsaki kategoriji so bili trije nominiranci, na podelitvi pa so razkrili vrstni red prejemnikov letošnjih priznanj za najlepši in najgostoljubnejši kraj/mesto,

Najbolje ocenjeni so Celje med večjimi mesti, Nova Gorica med srednjimi in Slovenske Konjice med manjšimi mesti – med slednjimi je mesto Radlje pristalo kar na 2. mestu. Med turističnimi kraji je po izboru komisije slavila Kranjska Gora, med zdraviliškimi kraji je zmagal Podčetrtek, med izletniškimi pa Predjama, koroška vas Šentanel pa je med izletniškimi mesti zasedla 3. mesto.Najlepše urejeno mestno jedro je letos postalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, med nominiranci je bilo tudi mestno jedro Slovenj Gradca, ki pa je doseglo 3. mesto in bronasto priznanje. Čestitamo vsem. 

Moja dežela - lepa in gostoljubna je tekmovanje krajev in drugih sodelujočih pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Najbolje ocenjeni kraji dobijo pravico, da predstavljajo Slovenijo na mednarodnem tekmovanju Entente Florale.  Urejeno in gostoljubno okolje paje pogoj za uspešen razvoj turizma. To je tudi temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju.

IF