05.10.2018
Novi kolesarski postaji na Ravnah

Včeraj smo poročali o živahni razpravi, ki se je razvila na seji občinskega sveta na Ravnah ob obravnavi revizijskega poročila o poslovanju domačega Zavoda za kulturo ,šport, turizem in mladinske dejavnosti.

So pa na zadnji redni seji v tem mandatu svetniki obravnavali še precej drugih tem. Najprej so se seznanili z izvajanje občinskega proračuna, ki v prvem polletju izkazuje 35 odstotkov predvidenih prihodkov in 34 odstotkov odhodkov.

Občina Ravne se bo vključila v telekomov projekt E oskrba, ki obsega nekatere podporne storitve socialnega varstva na daljavo s subvencioniranjem 18 evrov na mesec, za vse ,ki jo bodo naročili in izpolnjevali določene pogoje iz razpisa.

Sprejeli so tudi odloke o turistični in promocijski taksi, o Ljudski univerzi Ravne, ki ima poleg novega zakonskega temelja tudi novo vodstvo, ter spremembe odloka o priznanjih v občini, kjer bo večjo težo kot doslej imelo mnenje ustrezne občinske komisije.

Sprejeli so tudi predinvesticijski program za projekt Lokalne akcijske skupine pod naslovom Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih. V njem bodo petim postajam, kjer si je mogoče na Ravnah izposoditi kolesa, dodali še dve novi, eno v naselju Čečovje in drugo v Strojnski reki. Dodali bodo tudi novo električno polnilno mesto za avtomobile.

Podprli so tudi medobčinski projekt Skupaj za varni jutri, v katerem bodo še nadgradili obstoječo mrežo avtomatskih defibrilatorjev.

Ped volitvami so imenovali tudi novo občinsko volilno komisijo.