04.10.2018
V MO Slovenj Gradec so podelili Vrunčeva priznanja

 

Dobitniki letošnjih Vrunčevih priznanj, ki jih za izjemne dosežke v pedagoškem poklicu podeljuje Mestna občina Slovenj Gradec, so štirje.

Doktor muzikološke znanosti Vojko Veršnik, ki je zaposlen kot glasbeni pedagog v Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec in se z glasbo ukvarja tako z otroki s posebnimi potrebami, kot z ljudmi v tretjem življenskem obdobju in je uveljavljen tudi na državnem in mednarodnem področju, je na slavnostni prireditvi iz županovih rok prejel najvišje tovrstno odličje, Vrunčevo nagrado.

Vrunčeve plakete so prejeli Lidija Konečnik Mravljak, pomočnica ravnateljice na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec, Dejan Gutman, vodja enote Vrtec Bučko Podgorje pri Slovenj Gradcu, in Lilijana Pelc, profesorica razrednega pouka.

Slavnostna govornica na podelitvi priznanj je bila lanska Vrunčeva nagrajenka Zvonka Murko. V svojem govoru je poudarila, da živimo v času diktature kritičnega življenja, a vrednot tega ne postavljamo pod vprašaj. Kapital je najvišja vrednota, poneumljanje pa je del množične demokracije. Nasprotje temu pa so tisti učitelji, ki se zavedajo, da je znanje namenjeno življenju in ne preživljanju.

AP