04.10.2018
Nov lastnik območja nekdanje Lepenke na Prevaljah

Območje nekdanje tovarne Paloma na Prevaljah ima novega lastnika. Po tem, ko je propadla tovarna lepenke Paloma , je kompleks kupila družba Papir servis, ki pa je tudi sama končala v stečaju. Izgled lokacije je bil že nekaj časa silno neugleden, pravzaprav je bilo tam nekakšno odlagališče na prostem, ter močno vidno, saj se za za tovarniškim plotom vije cesta na ravensko-prevaljsko pokopališče Barbara.

Kot kaže se prostoru obetajo boljši časi, saj ga je od stečajnega upravitelja kupila družba Ur Na iz Mežice, oziroma lastnik Sašo Uranc. Na tretji dražbi je za 12 tisoč kvadratnih metrov velik kompleks odštel 653 tisoč evrov. Družba Ur Na je s tem je pridobila dvonadstropno industrijsko halo, anekse in pisarniške prostore, kamor nameravajo zaradi ugodnih razmer na trgu razširiti svojo proizvodnjo vzmeti. Sanirali bodo potrebne objekte, nekatere nepotrebne porušili in uredili okolico. Proizvodnjo naj bi v nove objekte preselili najkasneje do poletja 2019 , morda še prej. Poslovne prostore v Mežici bodo v celoti opustili in prodali.

Družba se ukvarja z izdelavo različnih vrst vzmeti, za avtomobilske dobavitelje, za belo tehniko in za druge kupce. Lani so izdelali 88 milijonov kosov vzmeti. Sama proizvodnja je čista in nima izpustov ne v zrak in ne v vodo. V družbi je trenutno zaposlenih 32 ljudi.