19.09.2018
Slovenj Gradec praznuje občinski praznik


Mestna občina Slovenj Gradec 19. septembra praznuje občinski praznik v počastitev svetovnega dneva miru, od leta 1989 pa je Slovenj Gradec tudi član Mednarodne organizacije mest glasnikov miru in bo prihodnje leto obeležil 30. letnico.

Ob prazniki občine je župan Mestne občine Slovenj Gradec, Andrej Čas izpostavil dosežke, še zlasti pomembne projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, ki zaznamujejo novo, večmilijonsko investicijsko obdobje. Župan je povedal, da so konec prejšnjega tedna že prejeli potrditve za oba ključna projekta v občini, izgradnjo zimsko letnega bazena s parkom urbanih športov in večstanovanjskega bloka, zato lahko začnejo postopek za izvajalce del, gradnja pa se bo začela prihodnje leto. Oba projekta obsežna in zahtevna, skupaj pa znašata 10 mio evrov. Slovenj Gradec ima še več drugih projektov, ki pa še niso potrjeni. Tako so skupaj v tej finančni perspektivi uspeli pridobiti 18,6 mio evrov evropskih sredstev, z dodatkom lastnih proračunskih sredstev bodo v naslednjih treh letih v Slovenj Gradcu izvedli za 21 mio evrov investicij.

V tej Finančni perspektivi je bila Mestna občina upravičena do črpanja evropskih sredstev iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, pripada pa ji še okoli 5 mio evrov za projekte iz naslova dogovora regije. Župan Andrej Čas izraža optimizem in upanje, da bodo v Slovenj Gradcu uspešni tudi v naslednji finančni perspektivi, v kateri bodo nove možnosti za posodobitev športne, kulturne in komunalne infrastrukture.

Za Mestno občino Slovenj Gradec pa je razveseljiva tudi novica, da je Turistična zveza Slovenije v akciji Moja dežela lepa in prijazna, Slovenj Gradec uvrstila med nominirance za prva tri mesta za najlepše mestno jedro.

IF