19.09.2018
Urejanje študentskih bonov tudi na Koroškem

Koroški študentje so se morali do zdaj za ureditev subvencionirane študentske prehrane – študentskih bonov – odpeljati vsaj do Velenja. Pred začetkom prihajajočega študijskega leta pa se to spreminja, saj bodo imeli od 17. septembra, torej od danes dalje možnost, da si bone uredijo kar na Ravnah na Koroškem, v prostorih mladinskega kulturnega centra Kompleks.

V Kompleksu si lahko subvencijo prehrane uredijo vsi študentje, ne glede na to kje študirajo ali kje imajo stalno prebivališče, pomembno je samo, da imajo status študenta. Za prvi vpis v sistem bodo potrebovali izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki jo izpolnijo na spletni strani Študentske prehrane, potrdilo o vpisu za študijsko leto 2018/2019, osebni dokument in mobilni telefon. Študentje, ki želijo pravico do subvencije podaljšati, pa morajo s seboj prinesti le potrdilo o vpisu za prihajajoče študijsko leto in veljaven osebni dokument. Info točka je odprta med 17. septembrom in 5. oktobrom, in sicer vsak delovni dan med 10. in 16. uro. . Skupaj s subvencijo si lahko študentje uredijo tudi članstvo v Klubu koroških študentov, ki jim prinaša veliko ugodnosti, ki jih lahko koristijo tako doma kot tudi drugje po Sloveniji.

V klubu koroških študentov čez poletje niso samo počivali. Aktivno pridobivajo nove člane, še pred začetkom jeseni pa napovedujejo več zanimivih dogodkov.