31.08.2018
Tudi druga dražba GTC Kope v stečaju ni bila uspešna

Stečajna upraviteljica Gorsko turističnega centra Kope, odvetnica Simona Goriup, je včeraj razpisala drugo javno dražbo GTC Kope. Gre za celotno smučišče na Kopah s pripadajočimi žičniškimi napravami, stroji in opremo, ter sistemom za zasneževanje in pripadajočimi objekti. Predmet prodaje je tudi stavbna pravico, za katero pa še teče spor. Družba, ki se od septembra 2015 nahaja v stečaju, se je enkrat že prodajala, vendar za 3,4 milijona evrov ni bilo zanimanja. Izklicna cena na tokratni dražbi, ki se je odvijala v Ljubljani , je bila 2 milijona in 380 tisoč evrov. Kot smo poročali že včeraj dražba ni bila uspešna, nanjo se ni prijavil noben dražitelj.

Stečajna upraviteljica Goriupova pravi, da bo poskušala z ločitvenim upnikom, to je družbo za upravljanje terjatev bank DUTB , pripraviti novo, privlačnejšo ceno za potencialne investitorje. Tretja dražba na bi bila še v letošnjem letu.

Že od stečaja dalje je najemnik smučišča turistično gostinsko podjetje Vabo iz Slovenj Gradca, ki za smučišče plačuje najemnino, hkrati vsako leto poskrbi za nujna vzdrževalna dela, tako da lahko smučišče obratuje. Stečajna upraviteljica v zvezi s tem navaja, da je njen interes, da smučišče obratuje, zato bo pripravila podaljšanje najemne pogodbe.