30.08.2018
Častni občan Črne je Alojz Repanšek

Nedavno so v Črni na Koroškem ob občinskem prazniku podelili letošnja priznanja in nagrade občine. Najvišje priznanje, naziv častnega občana, je tokrat prejel Alojz Repanšek. V aktivni dobi je bil projektant v družbi Tab- Tovarna akumulatorskih baterij , v času ko so gradili novo tovarno. Bil je vseskozi družbeno aktiven. Še v časih skupne občine v Mežiški dolini se je ukvarjal s komunalno problematiko in tudi po njegovi zaslugi se je v Črni razrešil problem pitne vode. Dal je pobudo za gradnjo blokov, bil je v organizacijskem odboru za izgradnjo tedanje čistilne naprave, telovadnice, pokopališča in kabelskega sistema. Kot član smučarskega kluba je sodeloval v odboru za gradnjo vlečnice v Črni.

Kot nekdanji član civilne zaščite in nekdanji Tabovec ima tudi dodelan pogled na okoljske probleme v zgornji Mežiški dolini.

Zadnja leta se ukvarja z vodenjem po črnjanskih zgodovinski zbirkah, aktivno je sodeloval tudi pri njihovem nastajanju. Skratka 81- letnemu Alojzu Repanšku zanimanj in dela ne zmanjka. Predstavili smo ga v oddaji Z mikrofonom med vami.