28.08.2018
Regijski gasilski poligon v Radljah že zgrajen

Vseh operativnih gasilcev na Koroškem je okoli 1000, ki so prebivalcem vselej na voljo.

IF

Gasilska zveza Slovenije je v Radljah ob Dravi zgradila regijski poligon za gasilce in ga praktično že dokončala. Gre za enega od dveh poligonov, ki jih Gasilska zveza Slovenije ta hip gradi, vreden je 394 tisoč evrov, eno tretjino sredstev pa je prispevala občina Radlje. Uradno ga bodo predali  v uporabo 13. oktobra, pred tem sledi še tehnični pregled. Po podpisu pogodbe z Gasilsko zvezo Slovenije, bo z njim upravljalo Prostovoljno gasilsko društvo Radlje.

Ker bo večinoma služil za vadbo gasilskih enot s Koroške regije, si regijski svet Gasilskih zvez Koroške regije prizadeva za nakup skupne gasilske zaščitne reševalne opreme v vrednosti 19 tisoč evrov, zanjo pa bi sredstva sorazmerno prispevale koroške občine. Kot je pojasnil Primož Ternik, regijski gasilski poveljnik, so predlog za sofinanciranje opreme že posredovali na svet regije, v odločanje koroškim županom.

Regijski gasilski poligon je velika prodobitev, Primož Ternik je še pojasnil, kaj z opremo vred pomeni za koroške gasilce. Ti bodo namreč lahko vadili z opremo, ki je sicer ne bi mogli sami kupiti. 

Na Koroškem imamo 31 prostovoljnih gasilskih enot, 2 uradni prostovoljni industrijski društvi in eno poklicno enoto. Vseh operativnih gasilcev na Koroškem je okoli 1000. 

IF