23.08.2018
Čas je za vloge na CSD

Pred iztekom poletnih počitnic je v avgustu čas za oddajo vlog na centrih za socialno delo za letne pravice za otroke, dijake in študente.

Dijaki in študenti lahko kadarkoli med šolskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Sicer pa naj dijaki vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo ob izpolnjenju pogojev upravičeni do državne štipendije s 1. septembrom.
Dijaki in študenti naj bodo pred začetkom šolskega leta pozorni tudi na roke za uveljavljanje Zoisovih štipendij. Rok za oddajo vlog za dodelitev in za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij je za dijake v začetku septembru, za študente pa oktobra. Do sredine septembra je tudi rok za oddajo vloge za Štipendijo za deficitarne poklice.

V teh dneh je potrebno oddati tudi vlogo za znižano plačilo vrtca za tiste otroke, ki gredo septembra prvič v vrtec ali vsi tisti, ki jim subvencija poteče do 30. novembra letos.
Staršem, katerim pravica do znižanega plačila vrtca izteče v decembru 2018 ali kasneje, od 1.12.2018 dalje ne bo  potrebno več vlagati vlog za podaljševanje pravice, saj bo za pravico do znižanega plačila vrtca veljalo avtomatsko podaljšanje.

Vlog za priznanje pravice do subvencije malice oziroma kosila pa ni potrebno vlagati tistim staršem, ki imajo priznano pravico do otroškega dodatka oziroma imajo njihovi otroci pravico do državne štipendije.

Tisti starši, ki nimajo priznane pravice do otroškega dodatka oziroma njihovi otroci pravice do državne štipendije, pa lahko kadarkoli med šolskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do subvencije malice oziroma subvencije kosila, sicer pa naj vlogo za dodelitev pravice vložijo v mesecu avgustu, da bodo ob izpolnjenju pogojev upravičeni s 1. septembrom.

Vlogo za otroški dodatek morajo vložiti vsi tisti starši, ki se jim pravica izteče do 30.11.2018. Od 1.12.2018 dalje pa ne bo potrebno več vlagati vlog za podaljševanje pravice, saj bo za pravico do otroškega dodatka veljalo avtomatsko podaljšanje. Vlogo bodo morali vložiti le tisti starši, ki bodo za pravice zaprošali prvič.

 

KV