17.08.2018
V Vuzenici bo že 48. likovna kolonija mladih

Letos bo v Vuzenici potekala že 48. Mednarodna likovna kolonija mladih, ki jo organizira Osnovna šola Vuzenica, in sicer bo potekala od nedelje do sobote  25. avgusta, kot je že tradicija se bo zaključila z razstavo likovnih del del.

Odprli jo bodo v nedeljo popoldne, ko domačini pričakujejo goste - mlade iz sosednje Italije in Avstrije ter njihove spremljevalce. Kot je povedala ravnateljica Osnovne šole Vuzenica, Mojca Hrastelj Brelih, je likovna kolonija dogodek, ki razveseljuje mlade ob likovnem ustvarjanju, v popoldanskem času pa je več izletov in druženj za tkanje novih prijateljstev.

Očeta Koroške likovne kolonije, ki je zrasla v Vuzenici z namenom brisanja meja med zamejskimi Slovenci tostran in onstran meje, sta nekdanji ravnatelj Osnovne šole, Lojze Gobec in nekdanji tamkajšnji likovni pedagog, Štefan Kresnik. Danes v Evropski uniji, meja seveda ni več, se pa udeleženci družijo, izmenjujejo svojo kulturo, pletejo prijateljstva in ob tem likovno ustvarjajo. Še dandanes pa ostajajo trdna prijateljstva in sodelovanja med mnogimi udeleženci preteklih kolonij.

 

IF