16.08.2018
Začenja se gradnja kolesarke med Muto in Vuzenico


Začela se je izgradnja kolesarske steze ob državni cesti G1 – od križišča Muta-Vuzenica do križišča Sp. Muta ter navezava na Vuzenico

Gre za projekt, ki ga bosta skupaj realizirali Občina Muta in Ministrstvo za infrastrukturo, v sodelovanju z Občino Vuzenica. Trasa kolesarske steze in pešpoti bo potekala neposredno ob glavni državni cesti, v dolžini dobrih 1000 m, in sicer od križišča Muta-Vuzenica z navezavo na že izgrajeno kolesarsko stezo v križišču na Sp. Muti. Del trase bo potekal tudi od križišča Muta – Vuzenica, ob regionalni cesti, z navezavo do mostu čez reko Dravo, v dolžini cca. 200 m. Projekt bo v glavnini sofinanciran iz državnega proračuna, saj gre za objekt državne infrastrukture. Pogodbena vrednost investicije znaša dobrih 305.000 EUR, pred tem pa je že tudi bilo potrebno zagotoviti odkup zemljišč in izdelavo projektne dokumentacije. Predviden zaključek projekta je planiran na konec meseca oktobra 2018. Pogodbeni izvajalec projekta je podjetje VOC ekologija d.o.o. iz Šentjurja, v sodelovanju s podizvajalcema VOC Celje d.d. in Marald – Marsel d.o.o.

V nadaljevanju je predvideno še dokončanje projekta z izgradnjo podvoza, in sicer neposredno pred mostom čez reko Bistrico, kar bo predstavljalo še dodaten strošek, v višini dobrih 240.000 EUR. Infrastrukturna pridobitev bo dolgoletna želja in zahteva občanov po zagotavljanju varnosti udeležencev v cestnem prometu, še zlasti pešcev in kolesarjev.

 

IF