03.08.2018
Zlati grb občine Podvelka Ivanu Kralju, dolgoletnemu zdravniku družinske medicine


Občina Podvelka praznuje občinski praznik, na slavnostni seji občinskega sveta pa so podelili tudi letošnja priznanja.

Najvišje priznanje, Zlati grb občine Podvelka je prejel Ivan Kralj, dolgoletni zdravnik družinske medicine v ambulanti v Podvelki in v Ribnici, ki po 45. letih dela odhaja v pokoj. Znan je po svojih prizadevanjih kot zdravnik, predavatelj in mentor, prav tako pa je bil vsa leta aktiven v več društvih v občini Podvelka, še posebej v kolesarskem društvu Splavar.

Srebrna grba sta prejela Stanislav Mumel, član Vaške skupnosti Lehen in občinski svetnik in dolgoletna predsednica društva Invalid Erika Jakičič za dolgoletno humanitarno delo. Bronaste grbe občine Podvelka so prejeli Športno društvo Kapla, Marija Hrastnik in Franc Martinčič, občina Podvelka pa je podelila še zahvale župana, priznanja za najlepše urejeno vaško skupnost in urejenost posameznih objektov v občini.

Občina Podvelka, ki se zaradi visoke stopnje brezposlenosti uvršča v problemsko območje Maribora, je v svojem prostorskem načrtu opredelila zemljišče v Gotjenku za namen gospodarske cone. To zemljišče je možno uporabljati za izvajanje različnih gospodarskih dejavnosti. Pozvala je posameznike, v kolikor iščejo novo lokacijo za svojo dejavnost, ali jo že izvajajo, da izberejo njihovo ponujeno lokacijo. Občina Podvelka si že dalj časa prizadeva pomagati pri zagonu novih gospodarskih panog.

IF