02.08.2018
Poletna vročina oživila Vodni park Radlje


V Radljah se ponašajo z edinim biološkim kopališčem v Sloveniji, ki kot edinstvena atrakcija vzbuja pozornost vsakoletne turistične sezone. Ta je pravi kopalni poletni utrip doživel šele v zadnjih dneh, ko so poletne temperature narasle in poskrbele za vročino. Ta je spodbudila k hlajenju v Vodnem parku, medtem, ko se je turistična sezona tam začela že junija. Neglede  na vreme, je povedal Tadej Kuzmič iz podjetja Partner, ki upravlja z Vodnim parkom, so bile njihove glamping hiške vseskozi zasedene s tujimi gosti iz Evrope, pa tudi Amerike. Povprašavenja zanje dežujejo vsakodnevno, zato želijo ponudbo še razširiti. 

Vodni park ponuja zanimiva doživetja tako počitnikarjem kot drugim obiskovalcem lokala s sončno teraso. Odprt je vsak dan od 10. do 20. ure, otroci iz občine Radlje pa imajo prost vstop. Sicer pa je med tednom za dnevno karto v Vodnem parku potrebno odšteto 3 eve, v neposredni bližini kopališča je tudi možnost igranja odbojke in nogometa na mivki. Lokal, ki skrbi tudi za poletni zabavni utrip, prireja tudi tematske glasbene večere. 

 Vodni park Radlje  je biološki bazen, za čistočo in kakovost vode skrbijo le naravni organizmi, kemikalij ne uporabljajo. Kvaliteto vode vzdržujejo tudi s standardi higiene na kopališču, prav tako izvajajo sprotne analize vode. tedenske meritve kvalitete vode opravlja nacionalni laboratorij za okolje in hrano, kot pravi Kuzmič, se približujejo kvaliteti pitne vode.

Letošnje poletje bo minilo brez velikega poletnega festivala, nadejajo pa si, da bo kopalna sezona trajala do konca septembra.

IF